Wit-Russen introduceren aardappeldrankje

Wit-Russische wetenschappers hebben een zoet en geurig aardappeldrankje ontwikkeld. Het drankje met de naam ‘Mikola’ is volgens de wetenschappers nog niet op de wereldmarkt te vinden, schrijft de Britse website Potatopro.com.
De aardappelen zijn onder druk gekookt, legt een wetenschapper op de website uit. Daarbij zijn de aardappelen in een semi-vloeibare massa veranderd, vergelijkbaar met aardappelpuree, maar dan nog iets vloeibaarder. Vervolgens is de vloeistof verdampt en geconcentreerd.
Suikersiroop
Het drankje is gemengd met suikersiroop en citroenzuur en er is kooldioxide aan toegevoegd voor een sprankelend effect.
Natuurlijke ingrediënten
De smaak van de aardappeldrank kan het beste worden vergeleken met kvas, een Oost-Europees drankje, gemaakt van water, roggemeel en mout. Naast de originele smaak, heeft Mikola voor de fijnproevers de varianten echinacea en tijm op de markt gezet. Het drankje bevat alleen natuurlijke ingrediënten.