Ook suikergehalte in Duitse bieten stijgt

Volgens het Duitse bieteninstituut LIZ is het suikergehalte al met 1,5 procentpunt gestegen. In Rijnland worden inmiddels daggemiddelds gerealiseerd van rond 17 procent suiker. Ook in andere teeltgebieden worden suikergehaltes van 17 tot zelfs 17,5 procent gerealiseerd, meldt LIZ.
Ook in het noorden van Duitsland gaan de suikergehaltes rap omhoog. Het gehalte steeg bij Nordzuker van 16,1 procent bij de start naar 17,2 procent.
Hoge bietenopbrengsten
Vorige week zijn ook de fabrieken in de Duitse plaatsen Lage en Könnern van start gegaan. Daarmee is de campagne in het hele land los. De bietenopbrengsten zijn gelijk aan of soms zelfs hoger dan de verwachtingen voor de start van de campagne. De suikergehaltes bleven vrijwel overal bij de start van de verwerking aan de lage kant, maar dat werd na verloop van tijd beter. Door de latere start hebben de locaties Lage en Könnern direct al hogere suikerwaardes.
Lees ook: Bietenkwaliteit verbetert: suikergehalte groeit naar 16 procent