Brabant geeft Agrofoodpluim aan Suiker Unie

Brabant wil zich ontwikkelen van grootste voedselproducent van Nederland tot een van de meest duurzame en innovatieve agrofoodregio’s van Europa. Hiervoor stimuleert de provincie dat er geproduceerd, verwerkt en geconsumeerd wordt met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Daarnaast stimuleert de provincie de ontwikkeling van nieuwe producten, productiemethoden en verdienmodellen. Maandelijks zet de provincie met de Agrofoodpluim een initiatief in het zonnetje dat zich onderscheidt in verduurzaming en/of innovatie.
Martijn Buijsse van Stichting Veldleeuwerik onderstreept het belang van Suiker Unie voor de verduurzaming van de voedselproductie. Volgens Buijsse heeft Suiker Unie zijn nek uitgestoken voor de drie basisprincipes van Veldleeuwerik, namelijk kennisdeling, werken aan continue verbetering en een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame ketens. Suiker Unie was bereid deelnemende telers extra te belonen, ondanks dat dit ook discussie opriep in de organisatie.

Tekst: Jorg Tönjes
Beeld: Erik van der Burgt