Veel suiker in Duitse bieten

De Duitse bietencampagne noteert in de eerste weken hoge suikergehaltes en lage tarrapercentages. Gehaltes van meer dan 19 procent suiker zijn geen uitzondering.
In de fabrieken in de Duitse plaatsen Euskirchen (zuidwesten), Lage (midden) en Anklam (noordoosten) zijn met meer dan 19 procent suiker de hoogste waarden gerealiseerd, blijkt uit cijfers van het Duitse bieteninstituut LIZ. Daar tegenover staat het teeltgebied Jülich (zuidwesten) waar met minder dan 17,5 procent veel minder suiker uit de bieten wordt gehaald.
Dankzij de droge weersomstandigheden tijdens de oogst blijven de tarragehaltes laag. Landelijk liggen de gehaltes tussen 5,5 procent en 6,9 procent.
De bietencampagne is nu in heel Duitsland los. Vorige week is ook de fabriek in Könnern (oosten) van start gegaan.
Het Nederlandse suikergehalte staat vooralsnog op 16,4 procent.