Suikergehalte zakt in slot campagne onder 17 procent

De bietencampagne loopt op z’n eind: over ongeveer 2,5 weken sluiten de fabrieken hun deuren. De laatste bieten komen uit de grond en her en der liggen nog hopen die op korte termijn worden geladen voor verwerking.
Niet in alle teeltgebieden is het suikergehalte teruggelopen. In Walcheren, Schouwen-Duiveland, de klei van Midden-Brabant, De Kempen en Texel hebben telers vorige week nog een hoger suikergehalte gescoord dan in de week ervoor. Schouwen-Duiveland en Texel kwamen vorige week nog op 17,0 en 17,8 procent suiker. Sterke dalers zijn Lijmers/Oude IJssel (van 17,0 naar 15,7), Graafschap/Achterhoek (van 17,0 en 16,2) en de Groninger klei (van 17,4 naar 16,8).
Ook bij de tarragehaltes zijn de verschillen groot. Deze lopen uiteen van 7 procent in De Peel en Midden-Limburg tot 12,7 op de Groninger klei en zelfs 12,9 procent in Noordholland-midden.