Suikergehalte stabiel, flinke regionale verschillen in tarra

In de regio’s West Zeeuwsch-Vlaanderen en Goeree-Overflakkee ligt het gemiddelde suikergehalte het hoogst in de negende campagneweek: 18,4 procent. Daarna volgen Noord-Beveland en Tholen/St. Philipsland met 18,3 procent. Schouwen-Duiveland sluit de top drie met een suikergehalte van 18,2 procent.
Het suikergehalte in de regio Utrecht Oost/Veluwe het laagst met 15,9 procent. Voor Eiland van Dordrecht komt het suikergehalte uit op 16,5 procent. In Groningen BRD noteert het gemiddelde suikergehalte 16,6 procent en in Graafschap/Achterhoek 16,7 procent.
Flinke regionale verschillen
Het tarrapercentage laat flinke regionale verschillen zien. In de regio’s Kop van Zuid-Holland, Eiland van Dordrecht en Zuidelijk Flevoland liggen de gemiddelde tarrapercentages boven de 16 procent. Voor de regio’s Overijssel noord, Salland/Twente, Graafschap/Achterhoek en Limburg midden/De Peel blijft het tarrapercentage onder de 7 procent.
Beeld: Susan Rexwinkel



